Rýže se šafránem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se šafránem a medem
Rýže se šafránem a medem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46107 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Kardamom |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 45,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kardamom, Med včelí, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se šafránem a medem postup přípravy receptu:
1 | Kardamom a šafrán rozmícháme v 0,5 dl vody. |
2 | Rýži důkladně v sítu opláchneme pod proudem studené vody. |
3 | V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a přidáme rýži. Než se začne voda vařit, několikrát rýži promícháme, pak ji nepřiklopenou vaříme 8 až 10 minut. Potom vidličkou do rýže vmícháme med. Přebytečnou vodu slijeme. |
4 | V hluboké pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné), přidáme rýži s medem a rozpuštěný šafrán s kardamomem. Rýži zamícháme a obrácenou stranou vařečky do ní uděláme několik otvorů. Přiklopíme ji pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme přibližně 15 až 20 minut. |
5 | Tato rýže je vhodnou přílohou ke grilovaným rybám nebo pečenému skopovému masu. |