Recept

Pikantní makarony s italskými bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46182

Ingredience

1 kávová lžička Chilli omáčka
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
5 polévková lžíce Hroznová šťáva
2 polévková lžíce Italské bylinky
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej chilli
1 špetka Pepř cayenský
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
450 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
29% Sacharidy 104 g
16% Tuky 12 g
45% Sodík 902 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pikantní makarony s italskými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky.

2

Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

3

Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem.

4

Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.

5

Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

K italským bylinkám patří např. rozmarýn, šalvěj, bazalka apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept