Paprikový halibut - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový halibut
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46248 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Halibut atlantický |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
200 g | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
200 g | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 974,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Halibut atlantický, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pepř bílý, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový halibut postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky. |
2 | Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou. |
3 | Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.