Vaječná masová míchanice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná masová míchanice
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4626 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec pečená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 285,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Vepřová plec pečená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná masová míchanice postup přípravy receptu:
1 | Upečené libovolné maso, nakrájíme, podusíme ve vlastní šťávě s trochou smetany a jemně nastrouhaným sýrem. |
2 | Umícháme vejce se solí, moukou, mlékem a pepřem. |
3 | Posypeme sýrovou směsí, masem a dobře promícháme. |
4 | Podáváme horké s bramborem. |