Žralok s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok s omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46265 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,1 l | Sherry brandy |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 209,4mg |
Draslík | 304,3mg |
Vláknina | 157,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř bílý, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. |
2 | Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla. |
3 | Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme. |
4 | Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.