Kapr s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,2 kg | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Křen |
0,3 l | Masox |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,3 l | Ocet vinný |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
125 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 570,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Kapr obecný, Křen, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Petržel - nať, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme cibuli. Oloupeme mrkev a celer a nakrájíme nahrubo. Očistíme a podélně rozpůlíme pórek, který nakrájíme na proužky. |
2 | Petrželku omyjeme a dáme ji se zeleninou do velkého hrnce. Přidáme litr vody, nové koření, bobkový list, sůl, ocet a celý pepř. Povaříme 20 minut. |
3 | Z chleba odkrojíme kůrku a rozpustíme ho v masoxu. Masový vývar přelijeme do hrnce, přidáme bobkový list, citronovou kůru a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Vyndáme bobkový list, citronovou kůru, přidáme křen a zbytek citronové šťávy, muškátový oříšek, sůl a pepř. |
5 | Podáváme s kaprem, kterého naporcujeme a osmažíme přírodně na pánvi na oleji. |
Poznámka
Kapr musí být vykuchaný a očištěný.