Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 46305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zálivka Vinaigretta | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
Rozmarýnový olej | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
220 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl mořská |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 513,5mg |
Vláknina | 676,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Šalotka, Sůl, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme domácí zálivku - Vinaigrettu: šalotku očistíme, velmi jemně pokrájíme nebo nastrouháme. V misce vyšleháme 2 lžíce extra olivového oleje s 2 lžícemi Sherry octa, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky pepře a za stálého šlehání přidáme 0,5 lžičky dijónské hořčice. Směs musíme šlehat tak dlouho, až se vše dokonale spojí. Přidáme 1 lžičku medu, 2 lžíce Sherry octa a stále šleháme. Pak po kapkách postupně přidáme další 4 lžíce extra olivového oleje. Zálivka by měla být emulgovaná. |
2 | Z omytého čerstvého rozmarýnu otrháme lístky a drobně je posekáme. V misce je smícháme s 2 lžícemi olivového olejem, 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a lžičkou citrónové šťávy. Rozmarýnový olej důkladně rozmícháme. |
3 | Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou folii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso a potřeme rozmarýnovým olejem. Poté plát svíčkové posypeme nastrouhaným parmazánem a stočíme do rolády, necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky a ozdobně rozložíme na talíře. |
4 | Carpaccio pokapeme domácí Vinaigrettou a servírujeme. |