Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 46339 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Lilek |
250 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 hrst | Oregano čerstvé |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 388,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Mozzarella, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku postup přípravy receptu:
1 | Oregano, tymián a bazalku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Rajčata, mozarellu a oloupaný lilek nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné plátky. |
2 | Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme kolečka lilku, která necháme po orestování chvilku okapat od oleje. Potom vymažeme ohnivzdornou mísu nebo pekáček tukem nebo olejem. Do připravené nádoby naskládáme ve vrstvách orestovaná kolečka lilku, mozarely a rajčat - střídavě a jednotlivé vrstvy prokládáme jemnými plátky česneku a nasekanými bylinkami - oreganem, bazalkou a tymiánem a nakonec osolíme. Podlijeme troškou vody a dáme zprudka zapéct do předehřáté trouby. |
3 | Takto přiravenou zeleninu podáváme teplou s rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Místo čerstvých bylinek můžeme použít i sušené bylinky nebo směs Italská sůl.