Jednoduchý recept

Palačinky černo - bílé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46341

Ingredience

20 g Cukr vanilka
200 g Džem meruňkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Bílá omáčka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Čokoláda bílá
Tmavá omáčka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,396 kcal
Kilojoule 5 841kJ
49% Sacharidy 176 g
88% Tuky 66 g
4% Sodík 89 mg
47% Bílkoviny 27 g

Palačinky černo - bílé postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do vhodné nádoby, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, přilijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a směs vyšleháme na hladké těsto, které přiklopené odložíme na 15 minut odpočinout.

2

Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, zakroužíme pánvi, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve a na středně silném ohni opékáme spodní část, obrátíme a dopečeme dozlatova horní část palačinky. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Palačinky udržujeme do jejích podávání teplé.

3

Bílá omáčka: Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a spolu za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády. Čokoláda se smetanou se navaří, ale jen zahřívá. Omáčku zachováme do podávání teplou.

4

Tmavá omáčka: V rendlíku za stálého míchání zahříváme smetanu s nastrouhanou hořkou čokoládou do její rozpuštění. Smetanu opět nevaříme, jen zahříváme a udržujeme omáčku teplou.

5

Teplé palačinky podle porci rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, na džem nalijeme bílou a tmavou omáčku, složíme do vějíře, porce posypeme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládou a ihned podáváme.

Poznámka

Palačinky podáváme jako teplý předkrm, hlavní jídlo, ale také jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept