Jednoduchý recept

Pikantní čočka po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 46362

Ingredience

1 ks Cibule
2 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
2 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
400 g Čočka jedlá
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 228kJ
19% Sacharidy 69 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 287 mg
74% Bílkoviny 42 g

Pikantní čočka po španělsku postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo a hlávkový salát dobře opereme pod tekoucí vodou a rozdělíme na jednotlivé listy.

2

Čočku namočíme do studené vody, nejlépe přes noc a potom ji uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a utřeme, šunku nakrájíme nadrobno. Rajčata přelijeme horkou vodou, abychom je snáze oloupali a nakrájíme je nadrobno, cibuli nasekáme nadrobno. Na tuku osmahneme cibuli a pokrájenou šunku. Ke směsi přidáme utřený česnek a kousky rajčat. Zalijeme trochou vody a necháme rozdusit.

3

Potom do směsi přisypeme vařenou čočku, ochutíme pepřem a solí a vše necháme přejít varem.

4

Pokrm podáváme teplý s vejci uvařenými natvrdo a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept