Bazalkové těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkové těstoviny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46464 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 54,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkové těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej přidáme do vroucí osolené vody a vložíme těstoviny Tagliatelle, vaříme do poloměkka, poté slijeme. |
2 | Rozpustíme ve woku máslo, přidáme kousky oloupaného a nakrájeného citronu, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme Tagliatelle. Promícháme, přidáme bazalku a můžeme servírovat na talíře. |
3 | Posypeme Parmezánem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.