Recept

Steaky z mečouna s rajčatovou salsou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46482

Ingredience

12 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
4 kávová lžička Citronová šťáva
880 g Filé z mečouna
9 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 40 g
29% Sodík 588 mg
96% Bílkoviny 54 g

Steaky z mečouna s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Nejprve vyrobíme bazalkové pesto a rajčatovou salsu.

2

Na pesto připravíme 10 lžic bazalkových lístků, 4 lžíce pražených piniových oříšků, 2 nahrubo posekané stroužky česneku, 4 lžíce nastrouhaného sýru Parmezán, 4 lžíce nastrouhaného sýru Pecorino, 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř.

3

Do mixeru vložíme oba druhy sýra, bazalku i piniové oříšky s česnekem a umixujeme na pastu. Za stálého běhu pak do mixeru pomalu přiléváme olej, přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Zalijeme lžící olivového olejen, dáme do lednice vychladit.

4

Na salsu připravíme 2 masitá rajčata pokrájená na malé kousky, nadrobno nakrájenou malou červenou cibuli, lžičku nahrubo namletého pepře, 2 lžíce posekané bazalky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžičky citronové šťávy a čtvrt lžičky soli.

5

Všechny suroviny dáme do menší misky, dobře promícháme.

6

Smícháme 4 lžíce pesta se 4 lžičkami olivového oleje a směsí potřeme 4 očištěné steaky z mečouna. Zbylé pesto uložíme zalité olejem do chladničky, nebo je můžeme zmrazit. Na rozpáleném grilu pak steaky opečeme z každé strany 2 - 3 minuty.

7

Servírujeme je přelité rajčatovou salsou.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept