Recept

Čekankové puky s uzeným masem a žampiony

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46510

Ingredience

30 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
800 g Čekanka
Na směs
1 ks Cibule
150 g Moravské uzené maso
20 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 31 g
8% Sodík 157 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čekankové puky s uzeným masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.

3

Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept