Zapečená čekanka v šunce, plněná sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená čekanka v šunce, plněná sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46511 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Čekanka |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 434,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená čekanka v šunce, plněná sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Puky po délce nařízneme, do každého puku vložíme plátek sýra, puk zabalíme do plátku šunky. Vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a v předehřáté troubě zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.