Chlebový cop s ořechovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový cop s ořechovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46557 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
110 g | Ořechy pekanové |
5 polévková lžíce | Sirup javorový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,4 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 141,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 202,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Ořechy pekanové, Sirup javorový, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový cop s ořechovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Pekanové ořechy nasekáme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme jedno vejce, zakysanou smetanu, máslo, 5 lžic javorového sirupu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před ukončení cyklu "hnětení" přisypeme do těsta větší část - 100 gramů - nasekaných ořechů. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem. |
5 | Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a vyválíme z nich asi 30 cm dlouhé válečky. Všechny tři pak na jednom konci spojíme a upleteme z nich cop, který dáme na olejem mírně potřený plech spojem dolů, zavineme do podoby šneka, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý cop pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký ho potřeme zbylým javorovým sirupem, posypeme nasekanými ořechy a necháme pomalu vychladnout. |
Poznámka
Vynikající sladká chlebová pochoutka. Pro přípravu můžeme použít různé druhy ořechů.