Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46650 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
0,5 dl | Citronová šťáva |
350 g | Cukr želírovací |
150 g | Jahody zahradní |
125 g | Maliny |
10 g | Máslo čerstvé |
125 g | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:
1 | Všechno ovoce dobře omyjeme, necháme okapat. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přilijeme 0,5 dl citronové šťávy, přidáme želírovací cukr a máslo. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem. |
3 | Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, položíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. |
4 | Po skončení programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu získaného džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení". |
5 | Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. |
Poznámka
Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.
Skvělý džem