Jednoduchý recept

Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46650

Ingredience

0,5 dl Citronová šťáva
350 g Cukr želírovací
150 g Jahody zahradní
125 g Maliny
10 g Máslo čerstvé
125 g Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
13% Sacharidy 48 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Všechno ovoce dobře omyjeme, necháme okapat.

2

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přilijeme 0,5 dl citronové šťávy, přidáme želírovací cukr a máslo. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem.

3

Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, položíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

4

Po skončení programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu získaného džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení".

5

Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Poznámka

Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept