Bažantí prsa nadívaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí prsa nadívaná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bažantí prsa |
1 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Kuřecí stehna |
1 ks | Lanýž |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Rozinky tmavé |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 236,2mg |
Draslík | 836,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 262,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kuřecí stehna, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Lanýž, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí prsa nadívaná postup přípravy receptu:
1 | Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka. |
2 | Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů. |
3 | Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme. |
4 | Podáváme teplé. |