Jednoduchý recept

Sójový toustový chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46698

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
3,5 g Droždí sušené
400 g Mouka polohrubá
80 g Mouka sójová plnotučná
30 ml Olej sójový
1 kávová lžička Sůl
2,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 417kJ
15% Sacharidy 53 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 132 mg
24% Bílkoviny 14 g

Sójový toustový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchanou pšeničnou a sójovou mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toustový chléb, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, s stiskneme tlačítko Start.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu vychladnout.

Poznámka

Místo sójového oleje můžeme použít i olej olivový nebo slunečnicový. Toustový chléb je měkký. Pokud ho budeme krájet nožem, musíme počkat, až zcela vychladne. Chléb ze sójové mouky obsahuje více minerálních látek, vitamínů a esenciálních mastných kyselin než klasický bílý chléb. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept