Šunka zapečená s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka zapečená s pórkem
Šunka zapečená s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46777 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka zapečená s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z pórků použijeme jen bílou část. Pórky podélně rozkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme do poloměkka. Poté pórky scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Okapané pórky zabalíme do plátků šunky a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem. Rolky opepříme, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova. |