Jednoduchý recept

Koláč z rebarbory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46794

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr krupice
5 ks Cukr vanilka
1 kostka Droždí
250 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka pšeničná hrubá
130 g Máslo čerstvé
500 g Reveň (Rebarbora)
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 002kJ
32% Sacharidy 113 g
29% Tuky 22 g
22% Sodík 440 mg
29% Bílkoviny 17 g

Koláč z rebarbory postup přípravy receptu:

1

Droždí, trochu cukru, část teplého mléka a trošku mouky smícháme a necháme kvásek vykynout.

2

Do misky dáme cukr, mouku, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, špetku soli, citronovou kůru, a poté přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.

3

Na máslem vymazaný plech vyválíme těsto a na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru, kterou zasypeme drobenkou.

4

Drobenku si připravíme smícháním hrubé mouky, cukru, másla a špetky mleté skořice.

5

Necháme koláč vykynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut při teplotě 160°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept