Jednoduchý recept

Horký koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46797

Ingredience

20 g Cukr krupice
40 g Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
6 ks Jablka
500 g Listové těsto
40 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
10 g Piškoty dětské kulaté
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
21% Sacharidy 75 g
69% Tuky 52 g
0% Sodík 5 mg
15% Bílkoviny 8 g

Horký koláč postup přípravy receptu:

1

Do varu přivedeme smetanu(200 ml) a cukr, přidáme mleté ořechy, mleté piškotové drobečky a máslo. Necháme vychladnout.

2

Vyválíme listové těsto a vykrájíme z něj kolečka. Na kolečka dáme ořechovou náplň, na ni naskládáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, která posypeme cukrem a lehce pokapeme rozpuštěným máslem.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem, 20 minut.

4

Přivedeme v hrnci k varu smetanu (100 ml), rozmícháme v misce čerstvé žloutky a cukr a vmícháme do smetany. Vznikne nám omáčka, kterou přecedíme a necháme vychladit.

5

Poté ihned podáváme koláč politý omáčkou.

Poznámka

Piškoty rozemeleme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept