Kuře s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s hříbky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 324,8mg |
Draslík | 936,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na másle. Mírně podlijeme a dusíme. |
2 | Později přidáme jemně nakrájenou cibuli, kuře dodusíme a přendáme na mísu. |
3 | Šťávu krátce povaříme s vínem a přelijeme přes kuře. |
4 | Hříbky podusíme na másle s petrželovou natí a navršíme je na porce kuřete. |
5 | Podáváme s rýží, s noky nebo s těstovinami. |