Závitky z platýse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z platýse
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
120 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mušle slávky |
800 g | Platýz - filety |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 732,3mg |
Vláknina | 842,0mg |
Vitamín A | 248,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Květák, Mušle slávky, Platýz - filety, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z platýse postup přípravy receptu:
1 | Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli. |
2 | Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku. |
3 | Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme. |
4 | Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky. |
5 | Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem. |