Uzené vepřové koleno s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené vepřové koleno s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46867 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny vařené (průměr) |
4 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové koleno uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 310,9mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené vepřové koleno s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v kastrolu a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Krátce osmahneme. |
2 | Potom vsypeme uvařené těstoviny a předem uvařené uzené koleno umleté najemno. Osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Mícháme do ztuhnutí vajec. |