Indická vepřová játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická vepřová játra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Arašídy |
3 ks | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
3 kávová lžička | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
125 g | Rýže dušená |
1 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 464,3mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kari koření, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická vepřová játra postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém másle a oleji lehce osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením. |
2 | Přidáme očištěná, omytá játra nakrájená na hranolky a osmahneme. Podlijeme vývarem, vsypeme dušenou rýži a krátce povaříme. |
3 | Nakonec vmícháme arašídy, podle chuti osolíme a zjemníme smetanou. |
4 | Na talíři každou porci obložíme dílky omytých rajčat a posypeme nasekanou petrželkou. |