Vepřové plátky s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46900 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 127,0mg |
Draslík | 802,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s celerem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a po obou stranách grilujeme doměkka. |
2 | Očištěný celer nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a podusíme chvíli na rozehřátém másle. |
3 | K měkkému celeru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a ještě krátce podusíme. |
4 | Hotové vepřové plátky upravíme na nahřáté talíře, pokryjeme celerovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. |