Jednoduchý recept

Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 46902

Ingredience

400 g Brambory
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
600 g Vepřové koleno uzené
2 l Voda pitná
125 g Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 674kJ
5% Sacharidy 17 g
64% Tuky 48 g
23% Sodík 460 mg
54% Bílkoviny 30 g

Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami postup přípravy receptu:

1

Omyté uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Do kastrolu vsypeme nakrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací mísy vymazané tukem a vysypané strouhankou urovnáme vrstvu nakrájených brambor, vrstvu podušeného zelí a navrch uzené koleno. Postup opakujeme do spotřebování surovin.

4

Pokrm zalijeme zakysanou smetanou a ve středně vyhřáté troubě pečeme do změknutí brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept