Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 46924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | špecle |
250 g | Uzené maso vařené |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), špecle, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou. |
2 | Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme. |