Jednoduchý recept

Šneci z celozrnného těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47005

Ingredience

20 g Droždí
50 g Dýňová semínka
50 g Mandle
1 kávová lžička Melasa
50 g Mouka sójová plnotučná
350 g Mouka špaldová celozrnná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Slunečnice - semena
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 927kJ
14% Sacharidy 49 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 253 mg
38% Bílkoviny 22 g

Šneci z celozrnného těsta postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slunečnicovými semínky je lehce opražíme. Opražené pak smícháme se semínky dýně.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchané oba druhy mouky a uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu melasu.

3

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

5

Pracovní plochu posypeme moukou a směsí semínek a mandlí. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme váleček, dlouhý přibližně 15 centimetrů, který obalíme ve směsi semínek a mandlí. Válečky stočíme do podoby šneka a přendáme je na vymazaný plech.

6

Plech se šneky vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.

Poznámka

Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Celozrnnou mouku můžeme v receptu nahradit moukou polohrubou bílou. Doba přípravy těsta - hnětení - míchání - kynutí - a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept