Jednoduchý recept

Dalamánky z ječného těsta se semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47019

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr třtinový
30 g Droždí
150 g Mouka ječná
150 g Mouka pšeničná celozrnná
150 g Mouka sójová plnotučná
50 ml Olej rostlinný
150 g Slunečnice - semena
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
14% Sacharidy 49 g
38% Tuky 28 g
16% Sodík 327 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dalamánky z ječného těsta se semínky postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme smíchané všechny druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a třetinou slunečnicových semínek, která rozdrtíme. Těsto rozdělíme na 18 stejných dílů a do každého zapracujeme semínka. Vytvoříme dalamánky a ty přeneseme na vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme celými semínky slunečnice, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

5

Plech s dalamánky vložíme trouby předehřáté na 180 stupňů a a pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Chutné a výživově velmi hodnotné pečivo. Celozrnnou mouku můžeme v receptu nahradit moukou polohrubou bílou. Dalamánky budou jemnější. Pokud chceme pečiva více, přidáme o polovinu více surovin. Doba přípravy těsta - hnětení - míchání - kynutí - a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept