Bažantí guláš s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí guláš s telecím masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bažant obecný |
200 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Jíška hotová světlá |
60 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový květ |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Rozmarýn sušený |
600 g | Rýže dušená |
120 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
400 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 152,8mg |
Draslík | 772,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Paprika mletá sladká, Rozmarýn sušený, Rýže dušená, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí guláš s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.