Ruská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská rybí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47224 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory |
600 g | Candát obecný |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
70 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
70 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 351,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Candáta očistíme, nafiletujeme a nakrájíme na širší nudle. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, syrové, oloupané brambory nakrájíme na silnější nudle, kopr jemně nasekáme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli se zeleninou, zalijeme vodou, přidáme brambory, sůl, koření a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Do polévky vložíme porce ryby a dovaříme. |
3 | Podáváme s koprem a citronovou šťávou. |