Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47235

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
800 ml Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
180 g Okurky nakládané
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
180 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,102 kcal
Kilojoule 4 611kJ
5% Sacharidy 18 g
114% Tuky 86 g
67% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 63 g

Závitky z roštěné postup přípravy receptu:

1

Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.

2

Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.

4

Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept