Bramboráky pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky pro celiaky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47243 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Majoránka |
1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pohanková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pohanková, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, polovinu z nich nastrouháme a druhou polovinu brambor uvaříme do poloměkka v osolené vodě a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Česnek oloupeme a utřeme. Potom všechny nastrouhané brambory - vařené i syrové smícháme s moukou, ochutíme solí a pepřem, přimícháme česnek, majoránku a s mlékem ze směsi umícháme hustší, ale pořád tekuté těsto. Potom do těsta přimícháme nadrobno nakrájenou šunku. |
2 | Nakonec těsto nalijeme na plech, na kterém jsme rozetřeli olej, do výšky 1 centimetru a pečeme, dokud se těsto na povrchu nesrazí. |
3 | Když se těsto srazí potřeme bramborák ještě na povrchu tukem a dopečeme dozlatova. |
4 | Bramborák podáváme horký, nakrájený na jednotlivé porce. |