Čínská polévka z bílých ředkviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská polévka z bílých ředkviček
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47269 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
12 ks | Ředkev bílá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 843,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Ředkev bílá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská polévka z bílých ředkviček postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Velké plody bývají chuťově velmi ostré a tak je spaříme horkou vodou - tím jejich ostrou chuť potlačíme. |
2 | V hrnci přivedeme v varu nesolený vývar, přidáme do něj zázvor, pepř a ředkvičky. Vaříme alespoň půl hodiny. Když ředkvičky začnou měknout, přidáme Vegetu a ocet. Necháme provařit a pak ještě podle chuti osolíme. |
3 | Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit vývarem. |
Poznámka
Jednoduchá čínská polévka - v podstatě čistý masový vývar ochucený kořením a ředkvičkami. Husté čínské polévky se podávají jako hlavní jídlo. Řidší zeleninové vývary se v čínské kuchyni servírují po hlavním chodu. Sytá a tučná jídla se jimi zapíjejí.