Jelení guláš s václavkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s václavkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
40 g | Česnek |
500 g | Cibule |
1000 g | Jelení maso |
30 g | Jíška hotová tmavá |
10 g | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
80 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
500 g | Václavky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 181,9mg |
Draslík | 827,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 23,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jelení maso, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Jíška hotová tmavá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Václavky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s václavkami postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu. |
3 | Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
4 | Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem. |