Pstruh s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s jarní cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibulka jarní |
1 dl | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 767,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,3mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, vykucháme, pod tekoucí studenou vodou dobře umyjeme. Osušené ryby posypeme solí, pepřem, mletou paprikou. Vykuchanou část ryby potřeme citrónovou šťávou, vložíme celou jarní cibulku, kterou také pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, položíme ryby, opečeme z jedné strany, obrátíme, před dopečením druhé strany do pánve přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a dopečeme dozlatova. |
3 | Opečené pstruhy pokládáme na oválné talíře, každou porci ozdobíme plátky citrónu a podáváme. |
Poznámka
Pstruha podáváme jako teplé hlavní jídlo s bramborovými plackami.