Kachna s angreštovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s angreštovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Angrešt |
60 g | Džem angreštový |
700 g | Kachní prsa |
400 g | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pepř sečuánský |
3 dl | Sirup cukerný |
9 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 704,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Kapusta hlávková, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem angreštový, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř sečuánský, Sirup cukerný, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Sečuánský pepř rozdrtíme v hmoždíři, kůži na kachních prsou nařežeme do kříže a vetřeme do ní sečuánský i normální pepř a sůl. Prsa vložíme kůží dolů do suchého pekáče a zahříváme 15 minut na mírném ohni, aby se vypekl tuk. |
2 | V rendlíku smícháme cukerný sirup s angreštem a na mírném ohni povaříme 4 minuty, necháme vychladnout. |
3 | Do jiného rendlíku nalijeme červené víno, svaříme na poloviční objem (asi 7 minut), doplníme vývarem a znovu svaříme napolovic. |
4 | Zesílíme oheň, na kterém se pečou kachní prsa, a opečeme 2 minuty, obrátíme a opečeme další 2 minuty z druhé strany. Pekáč přendáme do trouby a pečeme na střední teplotu 10 minut. Upečenou kachnu necháme 10 minut odpočinout. |
5 | Do omáčky z červeného vína přidáme angreštový džem a máslo (polovina dávky), vmícháme vařený angrešt a zahřejeme, můžeme mírně osolit. Na pánvi na zbylém másle orestujeme nakrájenou kapustu do zavadnutí, osolíme, opepříme a rozložíme na talíře. Kachnu nakrájíme na šikmé plátky, které položíme na kapustu a přelijeme angreštovou omáčkou. |