Zdravý recept

Huspenina z kuřecího masa

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47410

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1,5 kg Kuře
200 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
3% Sacharidy 13 g
159% Tuky 120 g
25% Sodík 506 mg
99% Bílkoviny 56 g

Huspenina z kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Celé kuře dobře očistíme, umyjeme ve studené vodě a rozkrojíme na čtvrtky, které položíme do hrnce. Zalijeme vodou a na mírném ohni pod poklici povaříme 30 minut. Do hrnce přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou petržel spolu s mrkvi, oloupanou celou cibuli, hrnec přiklopíme a pokračujeme ve vaření dalších 90 minut. Před dokončením vaření vývar dochutíme solí a pepřem.

2

Do kastrůlku s vařící vodou opatrně naskládáme 3 vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Maso a zeleninu vybereme z vývaru, cibuli vyhodíme, maso oddělíme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Dva bílky vyšleháme na tuhý sníh, vlijeme do vlažného vývaru, který přecedíme přes síto. Jednu třetinu vývaru nalijeme do pekáče a necháme mírně ztuhnout. Na ztuhlý rosol naaranžujeme plátky vajec, vsypeme scezený hrášek, úhledným způsobem naskládáme kolečka mrkve a petržele a celou plochu posypeme nasekanou petrželovou natí. Pomalu a opatrně vše zalijeme zbylým rosolem a odložíme do lednice vychladit a ztuhnout.

4

Hotovou huspeninu z pekáče vyklopíme na stejně velkou mělkou mísu, okraje posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a zaneseme na slavnostní stůl.

Poznámka

Takto připravená huspenina se servíruje na svatební hostině. Mísu ozdobíme nakrájenou čerstvou zeleninou. Také můžeme na mísu přidat čtvrtky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept