Vine brûlée - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vine brûlée
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 47450 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Skořice celá |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 498,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 159,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Muškátový oříšek, Pomeranče, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Vine brûlée postup přípravy receptu:
1 | Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. |
2 | Přivedeme k varu. Silné víno můžeme na povrchu zapálit a oflambovat. |
3 | Z toho také vznikl název brûlée, který v překladu znamená ohořelý. |