Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47499 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,2 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 677,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno. Slaninu krájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Smetanu v misce rozmícháme s moukou. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté je z pánve vyjmeme. |
4 | Do tuku po smažení kotlet vložíme slaninu, na ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, podlijeme vínem, vrátíme kotlety zpět do pánve a přikryté dusíme. Po 5 minutách přidáme nakrájenou klobásu, přilijeme víno. Když kotlety začnou měknout, vsypeme do pánve pokrájenou papriku a rajčata. Kotlety během dušení několikrát obrátíme, podle potřeby přiléváme víno. |
5 | Až kotlety zcela změknou, opět je z pánve vyndáme. Směs v pánvi zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přivedeme k varu, odkryté vaříme za občasného míchání dalších přibližně 5 minut, než omáčka zhoustne. Následně vložíme zpět kotlety, vše prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky. Sladkou mletou papriku můžeme v receptu nahradit paprikou pálivou.