Jednoduchý recept

Zapečené vepřové kotlety na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47500

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
5% Sacharidy 18 g
48% Tuky 36 g
6% Sodík 126 mg
58% Bílkoviny 32 g

Zapečené vepřové kotlety na smetaně postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíma na plátky. Sýr nastrouháme.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na ně naskládáme plátky brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Vše zalijeme šlehačkou.

4

Pečeme v troubě, předehřátí na 200 stupňů, dokud kotlety zcela nezměknou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem. Při přípravě z kotlet neodkrajujeme tučné části na krajích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept