Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47515 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 polévková lžíce | Anýz celý |
200 g | Cukr krystal |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 581,5mg |
Vláknina | 870,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Anýz celý, Cukr krystal, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálenou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání vyčkáme, až zkaramelizuje. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu, vanilku a anýz. Přikryjeme pokličkou, vaříme tři minuty. Stranou v hrnci uvaříme ve vodě ananas do poloměka. |
2 | Poté ananas rozkrojíme, nakrájejíme na plátky a přelijeme omáčkou, uvařenou v pánvi. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.