Noky z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z telecího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí plec |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 137,3mg |
Draslík | 654,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Telecí plec, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, rozkrájíme na menší kousky a dvakrát je umeleme, aby bylo jemnější. Osolíme a smícháme s 1 vejcem a 1 žloutkem a přidáme jemně nasekanou petrželovou nať. Propracujeme a necháme 15 minut uležet. |
2 | Zeleninový vývar přivedeme k varu a vkládáme do něj nočky vykrájené ze směsi lžičkou. Vaříme 15 minut. |
3 | Podáváme s dušenou zeleninou a s bramborovou kaší. |