Recept

Králík s omáčkou a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 47627

Ingredience

Králík s omáčkou
100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kg Králičí maso
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
100 g Protlak rajčatový
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
200 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé
Masová fáš
150 g Kuře
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Polévkové koření
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 698kJ
3% Sacharidy 10 g
56% Tuky 42 g
21% Sodík 423 mg
85% Bílkoviny 48 g

Králík s omáčkou a houbami postup přípravy receptu:

1

Nejprve začneme připravovat omáčku - v hrnci si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Vložíme rajský protlak, promícháme a zarestujeme, aby se z protlaku odpařila voda. Vsypeme sladkou papriku. Opět restujeme a nakonec zalijeme vývarem. Tento základ omáčky necháme zlehka probublávat.

2

Králičí maso nakrájíme tak, abychom vytvořili válečky s plátkem masa z pupku. Odřezky si necháme stranou na masovou fáš.

3

Na fólii naskládáme plátky slaniny a na ni položíme vykostěné králičí maso. Posolíme, potřeme masovou fáší. Tu si připravíme tak, že ořezané zbytky z králíka a kuřecí maso necháme dvakrát pomlít na masovém strojku. Směs osolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením. Rozklepneme k ní vejce, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mouku a smetanu.

4

Z králičího masa, na kterém je masová fáš, vytvoříme pomocí fólie pevný váleček, který ještě obtočíme alobalem. Vložíme ho do základu omáčky. Nevaříme, maso jenom necháme takzvaně táhnout při teplotě asi 80°C, a to alespoň 35 minut.

5

Mezitím si na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát. Žampiony pokrájíme na čtvrtiny a orestujeme je na oleji. Pak pánev sundáme z plotny a žampiony posypeme pálivou paprikou.

6

Po 35 minutách váleček masa vyndáme a rychle ho asi na 20 vteřin zchladíme v ledové vodě. Ponecháme ho stranou odpočinout, aby se šťáva z masa rozložila a nevytekla z válečku ven.

7

Po chvíli vybalíme králičí závitky z alobalu, šťávu z masa přidáme k základu omáčky. Osolíme ji a opepříme. Poté vložíme rozbalené králičí závitky. Vlijeme smetanu a přidáme orestované žampiony i s výpekem. Přisypeme nadrobno nasekaný česnek.

8

Vše ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme s knedlíkem a restovanými zelenými fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept