Hovězí maso na víně se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na víně se zelím
Hovězí maso na víně se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Hovězí vývar základní |
2 ks | Kapie |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 339,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 49,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapie, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na víně se zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. |
2 | V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku. |
3 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.