Smažená zelenina ve vínovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina ve vínovém těstíčku
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 47717 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Brokolice |
7,5 dl | Bujón zlatý zeleninový |
250 g | Chřest zelený |
200 g | Kedlubna |
300 g | Květák |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Rajčatový salát | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 špetka | Sůl mořská |
0,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Vínové těstíčko | |
2 dl | Minerální voda perlivá |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej Heliol jedlý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 915,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Květák, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová kůra, Ocet jablečný, Rajčata, Zázvor celý, Minerální voda perlivá, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Bujón zlatý zeleninový, Chřest zelený, Omáčka sójová, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Sherry brandy, Sůl mořská, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej Heliol jedlý, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina ve vínovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme pikantní rajčatový salát: rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme je na malé kostky. Zázvor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní očištěnou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Malou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na velmi tenké nudličky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Z chemicky neošetřeného citronu omytou a osušenou kůru nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 1,5 cm. Všechnu připravenou zeleninu dáme do mísy, přidáme k ní jablečný ocet, Sherry brandy, sójovou omáčku, zeleninový bujón, mořskou sůl, citrónový pepř a vše promícháme. Salát odložíme do chladničky. |
2 | Zelenina: zelený chřest, brokolici, květák, kedlubnu očistíme a omyjeme. Z chřestu odřežeme asi 1/3 spodní části. Kedlubnu nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Růžičky brokolice a květáku rozdělíme tak, aby byl přibližně stejně velké. V hrnci přivedeme k varu asi 7,5 dl zeleninového bujónu s 2,5 dl vody. Jakmile se bujón začne vařit, vložíme do něj chřest a vaříme 1-2 minuty. Sítem jej vyjmeme a necháme okapat. Potom vložíme kedlubnu s brokolicí a květák. Pomalu vaříme 2 minuty, vyjmeme sítem a necháme okapat. |
3 | Připravíme těstíčko: do mísy dáme hladkou mouku, citrónový pepř, 4 žloutky, sůl, promícháme a přilijeme 2 dl minerální vody a 2 dl bílého vína. Těstíčko vymícháme dohladka. |
4 | V pánvi rozpálíme olej. Zeleninu omočíme v těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje, smažíme ji dozlatova přibližně 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu odložíme na papírovou utěrku okapat. |
5 | Servírujeme ji horkou s rajčatovým salátem. |