Pikantní houbový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní houbový salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47737 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
50 g | Hrozinky |
5 g | Koriandr čerstvý |
80 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
10 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
3 dl | Víno bílé |
600 g | Žampiony čerstvé |
Zelenina | |
---|---|
250 g | Chřest bílý |
150 g | Cibulka jarní |
200 g | Hrášek |
200 g | Květák |
40 g | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 992,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Koriandr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Chřest bílý, Cibulka jarní, Hrášek, Květák, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní houbový salát postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky sultánky zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut namáčet. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme koriandr, sůl, pepř a opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vínem, vložíme pytlíček s kořením a povaříme, dokud se tekutina zpoloviny nevypaří. Přidáme rozpůlené žampiony, citronovou šťávu, zakryjeme a na mírném ohni podusíme 5 minut. |
3 | Sterilovaná rajčata rozmixujeme, z pánve vyjmeme žampiony a na sítu necháme vykapat, do pánve vlijeme rozmixovaná rajčata. Přidáme ještě protlak a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstraníme pytlík s kořením, vrátíme žampiony, přidáme slité hrozinky a prohřejeme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout přes noc v lednici. |
4 | Před podáváním necháme půl hodiny v pokojové teplotě a zatím uvaříme zeleninu. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme hrášek, jarní cibulku, špičky chřestu a nejmenší růžičky květáku. Vše povaříme 2 minuty. Slijeme, ihned ochladíme studenou vodou a necháme okapat. |
5 | V míse zalijeme zeleninu vinným octem a olejem a vmícháme houbovou směs. Podáváme ozdobené nasekanou mátou. |
Poznámka
HOubová směs se musí přes noc chladit v lednici.