Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín drcený |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová plec |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 138,6mg |
Draslík | 440,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Hovězí i vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, pak do pánve vložíme hovězí maso a prudce je opečeme za stálého míchání po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, přilijeme část vývaru a přikryté pokličkou dusíme. |
3 | Přibližně po 15 minutách přidáme do pánve vepřové maso a nakrájené zelí a pokračujeme v dušení. Za 10 minut směs v pánvi zaprášíme moukou a necháme chvíli smažit, pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu. |
4 | Guláš dochutíme pepřem a solí a ještě chvíli povaříme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.